Wilt u meer bewegen, op een gezellige manier en met aandacht voor uw gezondheid? Het initiatief OpStap Teylingen biedt inwoners van Teylingen de kans om van april tot en met september wekelijks te wandelen. Dit jaar starten er twee groepen: één in Sassenheim (maandag) en één in Voorhout (woensdag).

Vorig jaar is met subsidie vanuit de gemeente gestart met het wandelinitiatief OpStap Teylingen in Voorhout. Dit jaar starten we dus op twee locaties. De wandelingen zijn bedoeld voor alle mensen in Teylingen met een chronische ziekte of mensen die om andere redenen gebaat zijn bij een wekelijkse wandeling onder begeleiding van ervaren zorgverleners en vrijwilligers.

De afstand en het tempo wordt opgebouwd en afgestemd op de deelnemers, indien nodig in kleinere groepen, zodat iedereen mee kan doen. Tijdens de wandelperiode ontvangen deelnemers informatie over thema’s als bewegen, voeding, ontspanning, slaap, gedragsverandering en volhouden.


Praktische informatie

OpStap Teylingen start op maandag 15 april (Sassenheim) en woensdag 10 april (Voorhout) om 19.00 uur met het afnemen van een fitheidstest.

Sassenheim
Testdatum: maandag 15 april 19.00 tot 20.00 uur, plein Julianakerk, Julianalaan 6
Start wandelen: maandag 22 april 19.00 uur, ingang park Rusthoff aan de Hoofdstraat


Voorhout
Testdatum: woensdag 10 april 19.00 tot 20.00 uur uur, locatie: parkeerterrein van Sporthal De Tulp, Jacoba van Beijerenweg 118a
Start wandelen: woensdag 24 april 19.00 uur, Kerkplein Voorhout aan de Herenstraat


Deze wandelgroepen zijn een opstap naar bestaande activiteiten in de buurt. Deelnemers bouwen hun conditie zodanig op dat ze door kunnen stromen naar bijvoorbeeld een bestaande wandelgroep in Teylingen of andere sport- of beweegactiviteiten. Professionals helpen deelnemers om daarin een keuze te maken.

Wilt u deelnemen? Schrijf u hier in

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen? Stuur een e-mail naar opstapteylingen@gmail.com. De kosten voor deelname zijn eenmalig 25 euro. De organisatie van OpStap Teylingen is in handen van wandelcoach Christien Abbink en verschillende organisaties waaronder Welzijn Teylingen, sportcoaches en wijksamenwerkingsverband (WSV) Teylingen.

Vrijwilligers gezocht!
Heeft u deze opstap niet nodig en geniet u van wandelen? Vindt u het leuk als vrijwilliger mee te lopen? Dan bent u ook van harte welkom! De organisatie zoekt mensen die wekelijks of minimaal om de week mee willen lopen als begeleiding.

Schrijf u in als begeleider

Wilt u meer weten over vrijwilliger zijn bij OpStap Teylingen? Neem contact op met Christien Abbink via 06-10946751 of opstapteylingen@gmail.com.

 

Bekijk hieronder een filmpje over OpStap Teylingen: